kpss öss ve sbs'de son durum
Eğitimde sorunlar, yeni uygulamalar, eğitim, öss, sbs, kpss, dershane, üniversite, lise, ilköğretim konusundaki güncel haberlerin bulundugu web sitesi

İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı

Marmara Üniversitesi, geleceğin İstanbul’unun yöneticilerini yetiştirmek amacıyla, ‘İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı’ açtı. İstanbul’u yönetecek belediye başkanları başta olmak üzere, kamu yöneticilerinin de yetişmesi hedeflenen ve büyük ses getirecek yüksek lisans programı kayıtları, Eylül ayında sona eriyor.
İstanbul’un tarihi, mimari, estetik, sosyal, kültürel, sanatsal, ekonomik, demografik, coğrafi ve çevresel açılardan etüt edilmesi, sorunlara bilimsel ve akademik bir yaklaşımla çözüm üretilmesi için, Marmara Üniversitesi’nde kapsamlı bir yüksek lisans eğitimi verecek olan İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı açıldı.
Aynı zamanda Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri olan İstanbul Araştırmaları Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Recep Bozlağan, İstanbul Araştırmaları Yüksek Lisans Programı öğrencileri için, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, diğer belediyeler, üniversiteler, kamu kurumları, sivil toplum örgütleri ve özel sektör kuruluşlarıyla da ortak projeler gerçekleştirileceğini belirtti.
Program kapsamında, İstanbul’u yönetecek belediye başkanları başta olmak üzere, kamu yöneticilerinin de yetişmesi hedefleniyor. Uzmanlık alanını İstanbul olarak seçecek bilim insanları ile geleceğin yöneticilerini yetiştirileceği Yüksek Lisans Programı’nda; İstanbul Tarihi, İstanbul’un Yönetim Yapısı ve Yönetişim Süreci, İstanbul’un Ekonomik Yapısı, Kent Planlaması, İstanbul Kültürü ve Estetiği, İstanbul’un Stratejik Yönetimi, İstanbul’un Demografik Yapısı başta olmak üzere çok sayıda konu, ders programına alındı.
15 Eylül’e kadar sürecek olan kayıt işlemleri hakkında www.marmara.edu.tr adresinden detaylı bilgiye ulaşılabileceği açıklandı.
0 yorum:

Yorum Gönder

Son Yazılanlar

Yeni oyun siteniz

Son günlerde fark ettigim yeni oyun sitesini sizinle paylaşmak istiyorum zengin oyun seçenekleri sunan ve her oyunu sorunsuz bir biçimde açabilen site benim önerim diger sitelere göre çok daha güzel vede çok güzel oyunları bulunan web sayfası
oyun